V meste pripravujú výstavu Yuriho Dojca Cez oceán 2

08.09.2008 Humenné

Humenné 8. septembra (TASR) - Vihorlatské múzeum (VM) a Vihorlatské osvetové stredisko (VOS) v Humennom pripravujú výstavu fotografií svetoznámeho slovensko-kanadského fotografa Yuriho Dojca pod názvom Cez oceán 2, ktorá sa ...
Na vernisáži sa zúčastní aj sám autor. \"Výstava je autorským tematickým výberom aktov, veľkoplošných fotografií na plátne z takmer 30-ročnej fotografickej činnosti Dojca a tvorí základný zbierkový fond VM pre zamýšľanú galériu s menom tohto humenského rodáka (1947). Práve pre tvorbu aktov patrí Dojc medzi sto najlepších svetových fotografov tejto témy, \" uviedla dnes pre TASR Mária Mišková z VOS.
Po premiére výstavy v Humennom v roku 2007 boli autorove diela vystavené v máji a júni v Slovenskom inštitúte v Prahe, neskôr na zámku Krasiczyn v Poľsku. \"Očakávame aj reprízu v Budapešti, \" doplnila Mišková.
Dojc je komunikatívny a stále veľmi aktívny človek. Žije v Toronte. Na Slovensko prichádza pravidelne. Deviateho septembra otvoria v Bratislave jeho výstavu o ľuďoch, ktorí prežili holokaust.
 

Vyberte región